storbild_simning2.jpg
transparent_0.png

Simsport

transparant_pixel_67.png
Några av våra nöjda kunder
 • svensksimidrott.jpg
 • linkopings_kommun__logo_cmyk.png
 • logotype.svg
 • 215634.JPG
 • ncc-logo-2_logo_image_wide.png
transparant_2000x1000_38.png

VM eller träningsbassäng? Anläggningar litar på oss när det handlar om kvalitet och support.

I över 30 år har vi levererat teknik till simsporten.
Våra lösningar är skräddarsydda för era specifika behov, oavsett om ni har en OS-bassäng eller träningsanläggning med 4 banor.
 
ICC Media: Feature 6 Images
FastInstallation_0_scaled_FULL.png

Vårt utbud av olika tidtagningssystem för simning är komplett och omfattar allt från fasta lösningar för nybyggnationer av OS-bassänger till mindre mobila system som passar perfekt för den mindre klubbtävlingen.


Läs mer
OSB11_Svart.png

Funderar ni på att investera i en ny videoskärm eller en numerisk resultattavla till er anläggning? Lång erfarenhet av det tuffa klimatet i simhallar har resulterat i att vi idag kan erbjuda ett stort utbud av olika tavlor som hanterar det utan problem.


Läs mer
WG2_scaled_FULL.png

Sedan 90-talet har ICC Media & Sport levererat mjukvarulösningar till simsporten. Det senaste systemet vi har utvecklat, WinGrodan 2, är både smart och enkelt att använda.

Till WinGrodan 2 finns många tjänster och plattformar som jobbar ihop med systemet. Exempelvis Sport In The Box 2, Tempus, Superlive och mycket annat. Allt för att göra er simtävling till den bästa!

Läs mer
DSC_6718_scaled_FULL.jpg

ICC Media & Sport erbjuder video- och streamingsystem för alla typer av simhallar och event. Utbudet omfattar allt från fasta nätverkskameror till domekameror och pro-kameror för TV-produktion.

Dessutom har vi lång och bred erfarenhet på servicesidan av både professionella produktioner och mindre klubbmästerskapsproduktioner och kan därför hjälpa dig att streama ditt evenemang, oavsett på vilken nivå det är.

Läs mer
osb11_scaled_FULL.jpg

Idag sitter våra startpallar från Swiss Timing i många simhallar runt om i Sverige och övriga Norden. Startpallarna kommer i tre modeller: Omega OSB11, Omega OSB14 och Omega OSB12. Varje modell finns i två olika utföranden som avgör om anslutning mot tidtagningssystemet är möjligt. Det finns även ett antal olika färger att välja på.

Läs mer
virtualtrainer.jpg

Vi har flera olika typer av träningssystem för simning. Systemen innefattar allt från digitala paceklockor till automatiska träningssystem som används med målplattor.

Läs mer
transparant_2000x1000_43.png

Tidtagning

ICC Media: Feature 4 Images
FastInstallation_scaled_FULL.png

Om en ny bassäng ska byggas eller en befintlig ska renoveras rekommenderar vi starkt vår fasta installation. Detta innebär att en stor del av utrustningen aldrig behöver flyttas vilket minimerar risken för transportskador och förlänger livslängden på utrustningen. 

Läs mer
Mobilinstallation_scaled_FULL.png

När fast installation inte är möjlig eller om anläggningen i fråga är äldre är den mobila lösningen det perfekta valet. Utrustningen är enkel att ta fram och koppla in under förberedelserna för tävling. När tävlingen är genomförd plockas utrustningen ner och den har därför en lång livslängd.

Det mobila systemet är även ett bra val om olika anläggningar vill dela på samma utrustning.
Läs mer

ATU_halvauto_scaled_FULL.png

Om en komplett utrustning med målplattor inte behövs är den semiautomatiska lösningen det bästa alternativet. Med hjälp av ett simpelt kablage och en knapp per bana kan manuella klockor slippa användas i större utsträckning.


Systemet ansluts enkelt via USB till WinGrodan som tar emot alla tider automatiskt och eliminerar jobbet att knappa in tiderna manuellt. 


Dessutom kan alla våra resultattavlor anslutas till systemet för att höja upplevelsen för publiken. 
Läs mer

HSV.png

Minimera behovet av funktionärer och öka tillförlitligheten på tidtagningen med hjälp av vårt HSV system. Dessa system används på de största tävlingarna men blir nu allt vanligare även på de medelstora.

Höghastighetskameror monteras över mållinjen och spelar in med 100 bilder per sekund. Efter varje heat kan operatören scrolla till när simmaren slår i väggen. Rulltiden är inbäddad i varje kamerabild och via det användarvänliga gränssnittet kan kamerorna enkelt manövreras. 

Läs mer

transparant_2000x1000_31.png
fixed-teknisk-011-1024x723.jpg

Fast installation

Oavsett om en helt ny anläggning ska byggas eller om en redan befintlig ska renoveras rekommenderar vi alltid att använda ett fast system. Fast installation innebär att kablar dras på förhand och att högtalare och harnessmoduler byggs in i startpallar eller i källare. 
 

Fast installation innebär:

 • Ökad livslängd på utrustningen 

 • Minskad riggningstid innan tävling

 • Mindre trassel med kablar

 • Minskad risk för att problem uppstår under tävling
   

Den fasta installationen går att få både med bubbel och enkel backup och går givetvis att kombinera med övriga produkter. 

Eftersom installationen innebär en del ingrepp i väggen på bassängen rekommenderar vi att konsultera oss i god tid innan hallen ska byggas eller renoveras så att vi kan ordna riktiga underlag till kommun och entreprenör och göra rätt från början.
 

transparant_2000x1000_31.png
umeå.png

Nöjd kund - Umeå SS

När Umeå simsällskap skulle bygga en ny simhall tog de kontakt med oss i ett tidigt skede. Vi kunde då gemensamt prata med alla inblandade och förklara för- och nackdelar med de olika lösningarna. Vi fick tidigt med underlag vilket gjorde att kalkylerna blev mer korrekta och att pengar kunde sparas eftersom det från början kunde planeras för en fast installation.
 

Mobilinstallation_0_scaled_FULL.png

Mobil installation

Den mobila lösningen är perfekt för en anläggning som har flera bassänger, exempelvis en inomhus- och en utomhusbassäng eftersom det enkelt kan flyttas. Mobilt system är också en bra lösning om ni vill uppgradera från er nuvarande utrustning utan att göra ingrepp i bassängen. 

 

I stället för att ha fasta anslutningspukter i startpallarna används harnessmoduler som placeras bakom eller i startpallen. Där ansluts tidtagningsplatta, startpall och knappar för manuell tidtagning. Dessa ansluts sedan från pall till pall och till sist in mot Quantum i sekretariatet. Utöver det används ett mobilt högtalarkablage som ansluts från startenheten och placeras bakom pallarna. Under tävling fungerar allt precis på samma sätt som det gör med ett fast tidtagningssystem. 

 

Det finns också ett antal hybridlösningar där vissa kablar kan göras fasta för att underlätta och komma undan problemet med att folk snubblar på dem, men där utrustningen i övrigt är mobil. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!
 

Dokument
  transparant_2000x1000_31.png
  ATU_halvauto_0_scaled_FULL.png

  Halvautomatiskt tidtagningssystem

  ATU-X tidtagningssystem är en perfekt lösning för mindre tävlingar. Det är helt kompatibelt med programmet WinGrodan 2 och överföring av tider sker automatiskt. Systemet är också lämpligt som ett backupsystem och kan köras parallellt med huvudsystemet Quantum eller ARES. 

   

  ATU-X utrustningen består av en tidtagningsenhet, som innehåller systemklockan och logik, ett internt backup batteri som ger säker drift, en backup skrivare som skriver ut informationen om loppet och en stor bakgrundsbelyst färgdisplay som ger tidtagaren en överblick av tidtagningens status.

   

  ATU-X enheten ansluts mot WinGrodan datorn via en USB kabel och styrs direkt från WinGrodan 2 för att enkelt återställa systemet mellan lopp och ge grönt ljus till starten. Systemet är också anslutet till bassängkablage som har nio ingångar, en för varje bana (från ett till åtta) och en för startingången. En tryckknapp ansluts till varje bana via dess ingång. Startingången kan anslutas till en tryckknapp eller till ett akustiskt startsystem, till exempel IC Start.


  Systemet kan även uppgraderas med en åttaraders numerisk resultattavla. Denna resultattavla kan anslutas via kabel eller med trådlös anslutning till ATU-X. Systemet går givetvis även att använda med en videoskärm.
   

  high-speed-video-system.jpg

  HSV system

  HSV står för High Speed Video och är ett system som krävs på de större tävlingarna. Systemet är en kombinerad hård- och mjukvarulösning för att mäta tider med videobild.

   

  Systemet består av kameror som antingen sitter monterade i anläggningens tak eller i ett system med trossar. Det finns även möjlighet att använda mobila stolpar om så önskas, men vi rekommenderar alltid fast montage.
   

  Kamerorna strömsätts helt via PoE (Power over Ethernet) och ansluts till styrskåpet. De filmar 100 bilder per sekund vilket ger en hög precision och möjlighet att se exakt när simmaren går i mål.
   

  transparant_2000x1000_43.png

  Video- och resultattavlor

  transparant_2000x1000_31.png
  piccolo.jpg

  105 och 230 mm numeriska tavlor

  Våra numeriska tavlor finns i två olika storlekar (105 och 230 mm) och finns i sex, åtta och tio banors utförande. Modellen 105 mm passar bra till den mindre hallen eller som ett komplement till en videotavla i en större hall, medan modellen 230 mm är anpassad för lite större anläggningar. 

   

  Tavlorna är gjorda för att sitta i simhallsklimat, har en lång livslängd och kräver minimal service. De kan också anslutas till klocka och termometer för att kunna visa tid och temperatur mellan tävlingar. 
   

  Sjöbo.png

  Videoskärm 2

  Vår instegsmodell på 2 m² lämpar sig perfekt för mindre simhallar med få banor och 25-meters bassäng.

   

  Videoskärmen monteras bäst mot vägg med infästning i tavlans överkant. Under en simtävling kan skärmen visa bana, placering, namn, tid och mellantid. Utanför tävlingstid kan den användas för reklamslingor och övrig information.
   

  transparant_2000x1000_31.png
  porsgrunn_2.png

  Videoskärm 7

  Vår videoskärm på 7 m² ger samma möjligheter som den på 2 m², men den har även ett utökat användningsområde då skärmens högre upplösning gör det möjligt att kunna visa videoklipp.

   

  Storleken på den här videoskärmen gör att den optimal till 25-meters bassänger men också att den fungerar bra till större simhallar med 50-meters bassänger. Den monteras bäst hängande från taket med elektriska kedjemotorer eller på en hylla vid nybyggnation.  

   

  Under en simtävling kan den här videoskärmen, förutom information om bana, placering, tid och namn även visa livesändningar samt video, exempelvis i form av reklam från sponsorer.

   

  När den inte används i tävlingssammanhang kan skärmen visa reklamslingor eller övrig information.
   

  OSB11_Svart_1.png

  Videoskärm 11,25 

  Vår videoskärm på 11,25 m² ger, samma möjligheter som videoskärmen på 7 m².

   

  Den här videoskärmen monteras bäst hängande från tak med elektriska kedjemotorer eller på en hylla vid nybyggnation.

   

  Under en simtävling kan skärmen, förutom information om bana, placering, tid och namn även visa livesändningar samt video i form av exempelvis reklam från sponsorer.

   

  När den inte används i tävlingssammanhang kan denna skärm på ett tydligt sätt visa reklamslingor eller övrig information. 
   

  transparant_2000x1000_31.png
  30716155_1945747652133636_8062686064600416256_n.jpg

  Videoskärm 15 m²

  En videoskärm på 15 m² lämpar sig för större simhallar där man vill visa resultat, reklam och högupplöst video. Den här större skärmen gör det möjligt att visa livevideo med TV-grafik över bilden för resultat. 

   

  Skärmen monteras optimalt hängande från taket med hjälp av elektriska kedjemotorer.  

   

  Vi rekommenderar den här skärmen till anläggningar med en högre tävlingsstatus på bassängen som SM och ungdoms SM (Sum Sim). 
   

  2019-04-30 13_09_02-Start_scaled_FULL.png

  Speciallösningar och större tavlor

  Eftersom våra tavlor och skärmar är modulbaserade kan vi leverera anpassade lösningar i form av videoväggar och skyltar oavsett om de ska användas i tävlingssammanhang eller för reklam.

   

  Kontakta oss med din idé så hjälper vi dig att realisera den hela vägen från planering och montage till grafik och innehåll.
   

  transparant_2000x1000_43.png

  Mjukvara för simhallar

  sport in the box_scaled_FULL.jpg

  Sport In The Box 2

  Sport In The Box 2 är vårt senaste grafiksystem för att skapa videoproduktioner, hantera resultat och grafik.

   

  Systemet är integrerat med WinGrodan 2 och kan hantera flera in- och utgångar. Detta system möjliggör en riktigt snygg produktion med allt vad det innebär, från reklam och information på videoskärm till TV-produktion för nätet och TV-apparaterna i arenan. Det är utformat för att vara väldigt enkelt att använda men samtidigt kunna hantera alla olika situationer som kan uppstå under och kring ett evenemnag.
   

  transparant_2000x1000_31.png
  Grodan2_1.png

  WinGrodan 2

  WinGrodan 2 är senaste generationens administrationsmjukvara för simning som användas av samtliga simklubbar i Sverige, Finland och Danmark. Den kan hantera resultat, rekord, att skriva ut listor och mycket mer. 
   

  superlive_icon_512x512.png

  Superlive

  Superlive är vår streamingtjänst för simning. Den består av en PC-mjukvara som aktiveras tillsammans med vår Superliveplattform till tävling. På Superliveplattformen kan man titta på tävlingar live eller på klipp från redan avslutade tävlingar. Systemet hanterar och lägger grafik ovanpå TV-bild och det går att mixa mellan upp till tre olika videokameror.
   

  transparant_2000x1000_31.png
  Tempus Open_scaled_FULL.png

  Tempus

  Tempus är ett komplett statistiksystem som svenska och finska simförbundet använder. Systemet är anpassat efter de lokala förhållandena och innehåller alla resultat som rapporterats under de senaste 20 åren!

  Tempus består av tre delar: en anmälningssite som hanterar alla anmälningar till simtävlingarna, en öppen sida för allmäna resultat från alla offciiella tävlingar samt en stängd sida där tränare och aktiva kan göra statistiska jämförelser och utvärderingar.
   
  Livetiming_logo.png

  LiveTiming

  LiveTiming är vår resultattjänst online som kopplas mot WinGrodan 2. Det finns även applikationer för iOS och Android.
  Här kan man se Superlivesändningar, följa resultat live och se startlistor.
   
  transparant_2000x1000_31.png
  porsgrunn_2.png

  ICCMS Signage

  ICCMS Sinage är lösningen för att maximera användningen av er videotavla och informationsskärm i arenan mellan evenemangen.
  Här kan man enkelt via en webben lägga upp reklamkampanjer i webbläsaren och sedan schemalägga dem direkt till skärmarna.
   
  Dokument
   transparant_2000x1000_43.png

   Video och streaming

   DSC_6718_0_scaled_FULL.jpg

   Videokameror

   ICC Media & Sport erbjuder video- och streamingsystem för alla typer av simhallar och event. Utbudet omfattar allt från fasta nätverkskameror till domekameror och pro-kameror för TV-produktion. 

    

   Dessutom har vi lång och bred erfarenhet på servicesidan av både professionella produktioner och mindre klubbmästerskapsproduktioner och kan därför hjälpa dig att streama ditt evenemang, oavsett på vilken nivå det är.

    

   Alla system anpassas till kundens användningsområde. Kontakta oss för mer information.
    

   transparant_2000x1000_43.png

   Startpallar

   transparant_2000x1000_31.png
   OSB12_0.png

   OSB 12

   Swiss Timing OSB 12 - startpallslocket som kan monteras på de flesta befintliga startpallar. OSB 12 har tracksstartstöd och finns med eller utan elektronik.
    
   Dokument
   OSB14_0.png

   OSB 14

   Swiss Timing OSB 14 - helt i glasfiber.

   Pallen får plats på en bassängkant som bara är 350 mm bred. Den är även utrustad med Trackstartstöd och kommer med eller utan elektronik som mäter växlingstider och reaktionstider. Pallen finns i ett flertal olika färger.
    
   Dokument
   transparant_2000x1000_31.png
   osb11_färger_0.png

   OSB 11

   Swiss Timing OSB 11 - helt i glasfiber.

   Pallen är utrustad med trackstartstöd och kommer med eller utan elektronik som mäter växlingstider och reaktionstider. Den finns i ett flertal olika färger.
    
   Dokument
   transparant_2000x1000_43.png

   Träningssystem

   virtualtrainer_0.jpg

   Virtual Swim Trainer

   Virtual Swim Trainer är ett system anpassat för träning av simning.

   Systemet hanterar upp till tolv simmare med en individuell färg och pacetid. Det finns för både 50 och 25 meters bassänger och det går att ansluta upp till 8 banor per kontrollenhet.
    
   transparant_2000x1000_31.png
   2019-03-19 09_39_21-Window_0.png

   ICCMS Träningssystem

   ICCMS tränignsysstem ansluts mot målplattor och ger möjlighet för simmaren att träna individuellt och få exakta tider. Det möjliggör även övning av lagkapper då både startpall och tidtagningsplatta kan anslutas till systemet.
    
   Sidfot_iccms.jpg

   Önskas hjälp? Vi ger dig råd!

   • Gratis
   • Snabbt
   • Enkelt