storbild_simning2.jpg
transparent_0.png

Simsport

transparant_pixel_67.png
Några av våra nöjda kunder
 • svensksimidrott.jpg
 • linkopings_kommun__logo_cmyk.png
 • logotype.svg
 • 215634.JPG
 • ncc-logo-2_logo_image_wide.png
transparant_2000x1000_38.png

VM eller träningsbassäng? Anläggningar litar på oss när det handlar om kvalitet och support.

I över 30 år har vi levererat teknik till simsporten.
Vi hjälper till med lösningar som är skräddarsydda för just era behov, oavsett om ni har en OS-bassäng eller träningsanläggning med 4 banor.
 
ICC Media: Feature 6 Images
FastInstallation_0_scaled_FULL.png
Vi har ett komplett utbud av olika tidtagningssystem för simning.
Allt från fasta lösningar för nybyggnationer av nya OS-bassänger till mindre mobila system för den lilla klubbtävlingen.

Läs mer
OSB11_Svart.png
Funderar ni på om ni skall investera i en ny Videoskärm till er anläggning eller en numerisk resutattavla?
Vi har lång erfarnhet av det tuffa klimatet i hallar och ett komplett utbut av tavlor som hanterar den.

Läs mer
WG2_scaled_FULL.png
Vi har leverat mjukvarulösningar till simning sen 90 talet och det senaste eko system heter Wingrodan 2 som utvecklas av oss är smartare och enklare än någonsin tidigare. Till det har vi många tjänster och plattformar som jobbar ihop som Sport In The Box 2, Tempus, Superlive och mycket mer allt för att göra er tävling till den bästa.

Läs mer
DSC_6718_scaled_FULL.jpg
Vi erbjuder kompletta video och streaming system för er anläggning.
Oavsett om det är fasta nätverkskameror, dome kameror eller pro kameror för TV produktion.

Allt för att ni skall kunna göra en produktion till ert evenemang.
Genom vår service sida har vi lång och bred erfarnehet av både proffesionella produktioner till den lilla klubbmästerkaps produktionen.

Läs mer
osb11_scaled_FULL.jpg
Våra startpallar från Swiss Timing sitter i många simhallar idag. De finns i tre modeller, Omega OSB11, Omega OSB14 och Omega OSB12. Varje version finns även i två utförande om de skall anslutas mot tidtagningssystemet eller ej samt finns ett antal färger att välja på.

Läs mer
virtualtrainer.jpg
Vi har flera olika typer av träningssystem för simning, allt från digitala pace klockor till autmatiska tränignsystem som används med målplattor.

Läs mer
transparant_2000x1000_43.png

Tidtagning

ICC Media: Feature 4 Images
FastInstallation_scaled_FULL.png
Om en ny bassäng ska byggas eller en befintlig renoveras, rekommenderar vi att ta en titt på vår lösning för fast installation. Då en stor del av utrustningen inte flyttas minimeras transportskador och man slipper snubbelkablar, långa riggningstider samt förlänger livslängden på utrustningen.

Läs mer
Mobilinstallation_scaled_FULL.png

För en gammal anlägning eller när en fast installation inte är möjlig är den mobila lösningen det perfekta valet. Utrustningen är enkel att ta ut och koppla in under föreberedelserna för tävlingen. Efter tävlingen plockas allt ihop och sparar därigenom många timmar på livslängden på utrustningen.

Det är även ett bra val om utrustningen är tänkt att delas mellan olika anläggningar.

Läs mer

ATU_halvauto_scaled_FULL.png

Om ni inte behöver en komplett utrustning med målplattor är vår semi-atomatiska lösning ett enklare alternativ för mindre tävlingar. Via ett enkelt kablage och en enkel knapp per bana slipper ni använda manuella klockor i samma utsträckning.

Systemet ansluts enkelt via USB till WinGrodan och därav fås alla tider in i WinGrodan automatiskt och eliminerar behovet av att manuellt knappa in tiderna.
Alla våra resultattavlor kan enkelt anslutas till systemet för att höja upplevelsen för besökarna.

Läs mer

HSV.png

Minimera behovet av funktionärer och öka tillförlitligheten på tidtagnignen.
Med hjälp av vårat HSV system kan man vara trygg att inga tider blir fel.
Det är denna typ av system som används på de största tävlingarna men nu letar sig ned även till de medelstora.

Höghastighets kameror monteras över mållinjen och spelar in med 100 bilder per sekund. Operatören kan efter varje heat enkelt scrolla till när simmaren slår i väggen. Rulltiden är inbländad i varje kamera bild och via det användar vänliga gränssnittet kan man enkelt manuvrera mellan kamerorna.
Systemet kan monteras fast eller mobilt och systemet anpassas efter anläggningen.

Läs mer

transparant_2000x1000_31.png
fixed-teknisk-011-1024x723.jpg

Fast installation

Ovsett om det är renovering eller nybygge är vår rekommendation alltid att använda fast tidtagning för anläggningen. Fast installation innebär att man fördrar de kablar som är möjligt i anläggningen och bygger in högtalare och harnessmoduler i pallar eller källare.

Det innebär att man får:

 • Ökad livslängd på utrustningen
 • Minskad riggningstid
 • Mindre trassel med kablar
 • Mindre risk för problem under tävling
   
Man kan få en fast installation både som dubbel eller enkel backup och den går givetvis att kombinera med övriga produkter.

Då man behöver göra en del ingrepp i väggen på bassängen rekommenderar vi att ni konsulterar oss i god tid innan ni bygger eller renoverar er hall. Då ordnar vi riktiga underlag till kommun och entrepenör så att det blir rätt från början.
transparant_2000x1000_31.png
umeå.png

Nöjd kund - Umeå SS

När Umeå skulle bygga ny simhall, då deras befintliga började komma mot slutet av sin livslängd, tog de kontakt med oss i ett tidigt skede. Vi kunde då gemensamt prata med alla inblandade och förklara för- och nackdelar med de olika lösningarna. Vi fick tidigt med underlag vilket gjorde att både kalkylerna blev mer korrekta men även att man sparade pengar på att från början kunna planera och genomföra en fast installation.
Mobilinstallation_0_scaled_FULL.png

Mobil installation

Den mobila lösningen är perfet för en anläggning som har flera bassänger, exempelvis en bassäng inne och en ute då den enkelt kan flyttas mellan de olika bassängerna. Eller om ni vill uppgradera och byta ut er befintliga utrustning och man inte önskar göra några ingrepp i bassängen.

Istället för att ha fasta anslutningspunkter i startpallarna används harnessmoduler som placeras bakom eller i startpallen och där ansluts tidtagningsplatta, startpall och knappar. De ansluts sedan från pall till pall och till sist in mot Quantumen i sekretariatet. Därtill har man man ett mobilt högtalarkablage från startenheten som placeras bakom pallarna.

Under tävlingen fungerar annars allt precis som om man har ett fast tidtagningssystem. Det till finns också ett antal hybridlösningar mellan fast och mobiltkablage där man kan välja att göra vissa kablar fasta för att underlätta och slippa kablar att snubbla på men där utrustningen i övrigt är mobil, kontakta oss så berättar vi mer.

Dokument
  transparant_2000x1000_31.png
  ATU_halvauto_0_scaled_FULL.png

  Halvautomatiskt tidtagningssystem

  ATU-X tidtagningssystem är en perfekt lösning för mindre tävlingar. Systemet är helt kompatibelt med simprogrammet WinGrodan 2 och överföring av tider sker automatiskt.

  Systemet är också lämpligt som ett backup-system och kan köras parallellt med huvudtidtagningssystemet Quantum eller ARES.

  ATU-X utrustningen består av fem delar. ATU-X tidtagningsenhet som innehåller systemklockan och logik. Med en stor bakgrundsbelyst färgdisplay, ges tidtagaren en enkel och bra överblick av tidtagningens status. ATU-X har ett internt backup-batteri som ger säker drift och systemet kommer med en backupskrivare som skriver ut infomationen om loppet.

  ATU-X enheten ansluts sedan mot Wingrodan-datorn via USB kabeln och styrs direkt ifrån Wingrodan 2 för att enkelt återställa systemet mellan loppen och ge grönt ljus till starten.

  Slutligen är systemet också anslutet till bassängkablaget som har nio ingångar, en för varje bana (1-8) och en för startingången. En tryckknapp är ansluten till varje baningång. Startingången kan antingen anslutas till en tryckknapp eller till ett akustiskt startsystem t.ex. IC Start.

  Systemet kan även uppgraderas med en 8-raders (numerisk resultattavla). Denna resultattavla kan anslutas via kabel eller som tillval med trådlös anslutning till ATU-X. Det går givetvis även att använda ihop med en videotavla.

  high-speed-video-system.jpg

  HSV system

  Ett HSV (High Speed Video) system är vad som krävs på de absolut största tävlingarna.
  Systemet är en kombinerad hård-/mjukvaru lösning för att mäta tider med videobild.

  För att åstakomma detta har man kameror som antingen sitter fast monterade i taket i anläggningen eller på ett tross system. Det är även möjligt att använda mobila stolpar men vi rekommenderar alltid fast montage.

  Kamerorna strömsätts helt via PoE (Power over Ethernet) och ansluts till styrskåpet. De filmar 100 bilder per sekund vilket ger en hög precision. 

  transparant_2000x1000_43.png

  Video och resultattavlor

  transparant_2000x1000_31.png
  piccolo.jpg

  105 och 230 mm numeriska tavlor

  Våra numeriska tavlor kan fås med två olika storlekar på sifforrna och finns i 6, 8 och 10 banors utförande.

  För den mindre hallen passar en vanlig 105 mm tavla bra men har men en större anläggning och vill antingen ha ett komplement till en videotavla som syns över hela anläggningen är detta ett bra val.

  De är anpassade att sitta i simhallsklimat och har en lång livslängd och kräver minimal service.

  De kan även anslutas mot våra dagtidsur för att mellan tävling visa dagtid eller temperatur.
  Sjöbo.png

  Videotavla 2

  Vår instegsmodell på 2 m² lämpar sig perfekt för mindre simhallar med få banor och 25 meters bassäng.

  Videoskärmen monteras bäst mot vägg med infästning i tavlans överkant. Under en simtävling kan videotavlan visa bana, placering, namn, tid och mellantid. Vilket gör den tydlig och informativ.

  Utanför tävlingstid kan den användas för reklamslingor och simhallsinformation.

   
  transparant_2000x1000_31.png
  porsgrunn_2.png

  Videotavla 7

  Vår videotavla på 7 m² ger, förutom samma möjligheter som den på 2 m², även ett utökat användningsområde då dess högre upplösning gör det möjligt att på ett bra sätt kunna visa video.

  Storleken på denna videotavla är optimal för en 25 meter bassäng men är även tillräckligt stor för att kunna visa resultat i större simhallar med en 50 meters bassäng.

  Denna videoskärm monteras bäst hängande från tak med elektiska kedjemotorer eller på en hylla vid nybyggnation.

  Under en simtävling kan denna videotavla, förutom information om bana, placering, tid och namn även visa livesändningar samt video i form av reklam från exempelvis sponsorer.

  När den inte används i tävlingssammanhang kan denna tavla på ett tydligt sätt visa simhallsinformation och reklamslingor om så önskas.
  OSB11_Svart_1.png

  Videotavla 11,25 

  Vår videotavla på 11,25 m² ger, samma fina möjligheter som videotavlan på 7 m².

  Denna videoskärm monteras bäst hängande från tak med elektiska kedjemotorer eller på en hylla vid nybyggnation.

  Under en simtävling kan denna videotavla, förutom information om bana, placering, tid och namn även visa livesändningar samt video i form av reklam från exempelvis sponsorer.

  Då den har ett något högre pris per kvadratmeter än 7 och 15 kvadratmeter väljer man denna huvudsakligen när man inte får plats med en 15 och en 7 kvadratmeters tavla blir för liten.

  När den inte används i tävlingssammanhang kan denna tavla på ett tydligt sätt visa simhallsinformation och reklamslingor om så önskas.
  transparant_2000x1000_31.png
  30716155_1945747652133636_8062686064600416256_n.jpg

  Videotavla 15 m²

  En videotavla på 15 m² lämpar sig för de större simhallarna där man både vill kunna visa reklam och resultat men även högupplöst video.

  Den större skärmen gör det möjligt att visa livevideo med tv-grafik över bilden för resultat.

  För optimal montering ska denna tavla monteras hängande från tak med hjälp av elektriska kedjemotorer. Denna tavla kommer under en simtävling att kunna visa en professionell grafik med både livegrafik och resultatvisning. Denna tavla rekommenderar vi på bassänger som har en högre tävlingsstatus på bassängen så som SM och ungdoms SM (Sum-Sim).
  2019-04-30 13_09_02-Start_scaled_FULL.png

  Special lösningar och större tavlor

  Då våra tavlor är modulbaserade och kan vi leverera anpassade lösningar i form av videoväggar och skyltar oavsett om de skall kunna användas i tävlingsammanhang eller bara för reklam.

  Kontakta oss med din idé så hjälper vi dig att realisera den, hela vägen från planering och montage till grafik och innehåll.
  transparant_2000x1000_43.png

  Mjukvara för simhallar

  sport in the box_scaled_FULL.jpg

  Sport In The Box 2

  Sport In The Box 2 är vårt senaste grafiksystem för att skapa videoproduktioner, hantera resultat och grafik.

  Systemet är djupt integrerat med Wingrodan 2 och kan hantera multipla in- och utgångar. Med detta system möjliggörs att man med minimal ansträngning kan göra en riktigt snygg produktion.

  Med allt vad det betyder från reklam och information på videotavlan till TV-produktion för nätet och TV-apparaterna i arenan.

  Det är gjort för att det skall vara väldigt enkelt att använda men ändå kunna hantera alla olika fall som sker under och kring ett evenemnag.
   
  transparant_2000x1000_31.png
  Grodan2_1.png

  Wingrodan 2

  Wingrodan 2 är senaste generationens administrationsmjukvara för simning som används av alla simklubbar i Sverige, Finland och Danmark.
  Mjukvaran hanterar allt från skriva ut listor, resultat, rekord och mycket mer.
  superlive_icon_512x512.png

  Superlive

  Superlive är vår streamingtjänst för simning.
  Den består av en PC mjuvkara som aktiveras till tävlingen ihop med vår Superlive plattform där man kan titta på tävlingen live eller titta på klipp i efterhand.
  Systemet hanterar och lägger grafik ovanpå TV bild och man kan mixa mellan upp till tre videokameror.
  transparant_2000x1000_31.png
  Tempus Open_scaled_FULL.png

  Tempus

  Tempus är ett komplett statistiksystem som svenska och finska simförbundet använder.  
  Systemet är anpassat för de lokala förhållandena och innehåller alla resultat som gjorts de senaste 20 åren!

  Tempus består av tre delar, en anmälningssite som hanterar alla anmälningar till simtävlingarna, en öppen sida för allmäna resultat från alla offciiella tävlingar samt en stängd sida där man som tränare och aktiv kan göra statistiska jämförelser och utvärderingar.
  Livetiming_logo.png

  LiveTiming

  LiveTiming är vår online resultattjänst som kopplas mot Wingrodan 2. Det finns även applikationer för iOS och Android.
  Här kan man se Superlivesändningar, följa resultat live eller bara kolla en startlista.
  transparant_2000x1000_31.png
  porsgrunn_2.png

  ICCMS Signage

  ICCMS Sinage är lösningen för att maximera användningen av er videotavla och informationsskärmar i arenan mellan evenemangen.
  Här kan man enkelt via en webben lägga upp reklamkampanjer i webbläsaren och sedan schemalägga dessa direkt till skärmarna.
  Dokument
   transparant_2000x1000_43.png

   Video och streaming

   DSC_6718_0_scaled_FULL.jpg

   Videokameror

   Vi erbjuder kompletta video- och streamingsystem för er anläggning. Oavsett om det är fasta nätverkskameror, dome kameror eller pro kameror för TV-produktion.

   Allt för att ni skall kunna göra en produktion till ert evenemang.
   Genom våra erfarenheter från vår service verksamhet har vi lång och bred erfarenhet av både proffesionella produktioner till den lilla klubbmästerkaps produktionen.

   Alla system kundanpassas till användningsområde och installation så kontakta oss för mer information.

   transparant_2000x1000_43.png

   Startpallar

   transparant_2000x1000_31.png
   OSB12_0.png

   OSB 12

   Swiss Timing OSB 12 - startpallslocket som kan monteras på de flesta befintliga startpallar. Med tracksstartstöd och med eller utan elektronik
   Dokument
   OSB14_0.png

   OSB 14

   Swiss Timing OSB 14 - helt i glasfiber.
   Får plats på en bassängkant som bara är 350 mm bred. Utrustad med Trackstartstöd.
   Med eller utan elektronik som mäter växlingstider och reaktionstider. Finns i ett flertal olika färger.
   Dokument
   transparant_2000x1000_31.png
   osb11_färger_0.png

   OSB 11

   Swiss Timing OSB 11 - helt i glasfiber.
   Med trackstartstöd.
   Med eller utan elektronik som mäter växlingstider och reaktionstider. Finns i ett flertal olika färger.
   Dokument
   transparant_2000x1000_43.png

   Träningssystem

   virtualtrainer_0.jpg

   Virtual Swim Trainer

   Virtual Swim Trainer är ett system anpassat för träning av simning.
   Systemet hanterar upp till 12 simmare med en individuell färg och pacetid.

   Finns för både 50 och 25m bassänger och går att ansluta upp till 8 banor per kontrollenhet.

    
   transparant_2000x1000_31.png
   2019-03-19 09_39_21-Window_0.png

   ICCMS Träningssystem

   ICCMS tränignsysstem ansluts mot målplattor och ger möjligheten för simmaren att induviduellt träna och få exakta tider. Det möjliggör även övning av lagkapper då man kan ansluta både startpall och tidtagningsplatta till systemet.
   Sidfot_iccms.jpg

   Önskas hjälp? Vi ger dig råd!

   • Gratis
   • Snabbt
   • Enkelt